Palvelut

Hautajaiset

Lahden Hautauspalvelu, pappiLahden Hautauspalvelut, muistotilaisuus

Palvelukokonaisuuteemme sisältyy hautajaistilaisuuden tilavarausten, papin/puhujan, tarjoilun, koristeluiden, musiikin ja muun tarvittavan järjestäminen.

 

Siunaustilaisuus ja saattohartaus

Kirkollinen siunaustilaisuus järjestetään perinteisesti kirkkoon tai hautausmaan siunauskappeliin. Tilaisuudessa on muodollinen kaava ja oman seurakunnan pastori toimittaa vainajan siunaamisen. Tilaisuuden jälkeen, riippuen hautaustavasta, tapahtuu joko hautaan lasku tai kuljetus tuhkaukseen.

Sairaalan kappeliin voidaan myös järjestää omaisten toiveiden mukainen tilaisuus. Lähiomaiset voivat kokoontua arkun äärelle, jättää jäähyväiset ja kukat arkulle, kuunnella musiikkia ja ottaa valokuvia. Tämän jälkeen on saattoajo hautausmaalle hautaan laskuun tai krematoriolle tuhkaukseen.

 

Muistojuhla

Muistotilaisuuteen siirrytään siunaustilaisuuden jälkeen. Saattoväki kokoontuu muistelemaan edesmennyttä hyvän ruuan tai kahvin äärelle. Muistotilaisuudessa on usein vainajan kuva sekä kynttilä ja kukka kunnioittamassa edesmennyttä läheistä Muistotilaisuuden ohjelma on vapaamuotoista, ystävät voivat pitää puheita, kuunnellaan musiikkia, luetaan muistoadressit. Tilaisuuden tarjoiluun voidaan ottaa mukaan joitain vainajan lempiruokia tai -juomia.

Muistojuhla voidaan myös pitää eri syistä myöhempänä ajankohtana. On mahdollista, että tilaisuus järjestetään uurnan hautauksen yhteyteen ja uurna on muistojuhlassa kukkakoristein mukana. Muistojuhlaa varten voidaan tehdä videoesitys tai katsoa mahdollinen aiemman hautajaistilaisuuden taltiointi/valokuvat.

Uurna tulee haudata vuoden kuluessa tuhkauksesta, joten muistojuhla voidaan viettää toiveiden mukaan esim. kesäaikaan tai vainajan syntymäpäivän tienoilla. 

Järjestely- ja toimistokulut 60-150€, riippuen hautausjärjestelyjen laajuudesta. Järjestelykulut on kiinteä kulu, mikä käydään läpi sopimusta tehdessä. Järjestelykulut ei perustu tuntiveloitukseen, minkään palvelumme osalta.

 

Vainajan kuljetus, saattoajo

Lahden Hautauspalvelu, saattoajoLahden Hautauspalvelu, arkun sisus

Kuljetuksissa ja saattoajoissa Teitä palvelee Joni Alander ja Janne Välimaa.

Vainaja kuljetetaan hautaustoimiston puolesta sairaalalta siunauspaikalle. Kaikilla kirkoilla ei ole vainajan säilytystiloja, jolloin kuljetuksia tehdään useampi. Kuljetusten kustannuksista on hyvä olla yhteydessä meihin ennen tilaisuuden varausten tekoa.

Sairaalalla vainaja siistitään, puetaan ja asetetaan arkkuun. Sairaalan kappelilla on omaisten mahdollista hiljentyä,
katsoa vainajaa, jättää viimeinen jäähyväinen. Sairaalalta lähdettäessä omaiset voivat ajaa hautausauton perässä, yhdelle omaiselle on paikka hautausauton kyydissä. Myös kappelille/kirkolle on mahdollista varata katsominen ennen siunaustilaisuuden alkua, jos sukulaisilla ei ole mahdollisuutta päästä sairaalan kappeliin. 

Kuljetus, saattoajo Lahden alueella 195€. Kuljetus sisältää arkun siirron hautausautoon, saattomatkan sairaalalta (kotipihassa pysähdys) kappelille/kirkolle ja arkun siirron kappelin tiloihin.  

Arkkuunhuolto 92€.

Vainajan pukeminen, taivassukat

Lahden Hautauspalvelu – taivassukat Otamme aina huomioon myös erityistoivomukset, kuten vainajan pukemisen omiin vaatteisiin, hiusten tai muun ehostuksen laiton. Naispuolisen vainajan pukemisen voi toteuttaa toimistoltamme myös Elina tai Minttu.

Meiltä saatavilla laadukkaat SHT-Tukun ja Funeral Design Shop arkkuvaatteet, joista löydätte malleja Arkut-kuvagalleriasta

Taivassukat, kauniissa väreissä 30€/pari. Värien ja kokojen saatavuus vaihtelee. Kudottu Novitan 7 veljestä langasta 75% villaa, 25% polyamidia.

 

Kuolinilmoitus, kirkolliset ilmoitukset

Lahden Hautauspalvelut, kuolinilmoitus

Voimme laatia kuolinilmoituksen kanssanne, sekä toimittaa ilmoituksen eteenpäin haluamaanne sanomalehteen. Ilmoituksen laadinnasta emme veloita erillispalkkiota, vaan se kuuluu palveluumme.

Etelä-Suomen Sanomat – kuolinilmoitusmalleja

Seurakunnan ilmoitukset

Mikäli vainaja kuului Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon, voidaan seurakunnan puolesta lukea ilmoitus kirkossa sekä mainita vainajan nimi kirkollisessa paikallislehdessä. Näihin kirkollisiin ilmoituksiin kysytään aina omaiselta lupa. Sanomakellot voidaan soittaa vainajan kotikirkolla. Voimme järjestellä sanomakellojen soiton myös saattoajon yhteyteen. Kirkollisissa ilmoituksissa on paikkakuntakohtaisia eroja.

Suruliputus

Kuolinpäivän suruliputus

Sovittava pian hoivakodin tai taloyhtiön kanssa.
Lippu nostetaan ylös ja lasketaan tämän jälkeen puolitankoon noin 2/3 korkeudelle, missä lippu pidetään loppupäivän.

Hautajaispäivän suruliputus

Voidaan sopia kotitalolle ja muistotilaisuuspaikalle.
Lippu nostetaan ylös ja lasketaan tämän jälkeen puolitankoon noin 2/3 korkeudelle. Siunaus/saattotilaisuuden jälkeen lippu voidaan nostaa kokosalkoon lopuksi päivää tai laskea alas.

Hautajaismusiikki

Lahden Hautajaispalvelu – hautajaismusiikkiLahden Hautajaispalvelu – hautajaismusiikki

Kanttori, laulaja, soittaja hautajaisiin

Siunaustilaisuudessa kappeleilla ja kirkoilla tilaisuuden musiikista vastaa usein kanttori. Siunaustilaisuuden musiikista voidaan sopia papin ja kanttorin kanssa. Hautajaistilaisuuden ollessa sairaalan kappelilla, ei usein ole käytettävissä urkuja tai pianoa. Tällöin musiikkia voidaan toistaa äänentoistolaitteita käyttäen tai järjestää muusikko säestämään tilaisuuden kulkua.

Meillä on useita yhteystyökumppaneita eri instrumentein ja kokoonpanoin. Muistotilaisuuteen voidaan järjestää myös kevyempää musiikkia tai musiikkiesitys toiveidenne mukaan.

Alla muutamia ajatuksiamme hautajaistilaisuuteen sopivista musiikkikappaleista.

Perinteinen hautajaismusiikki
T. Albinoni: Adagio
J.S. Bach: Air
A. Järnefelt: Kehtolaulu
W.A. Mozart: Lacrimosa
F. Schubert: Ave Maria
J. Pachelbel: Canon
L. Beethoven: Moonlight sonata
F. Chopin: Surumarssi/Funeral March
J. Sibelius: Finlandia, Elegi
Suomalaiset laulut
O. Merikanto: Oi, muistatko vielä sen virren
Madetoja / Koskenniemi: On suuri sun rantas autius
K. Hämäläinen: Veteraanin iltahuuto
V. Lavi: Evakon laulu
O. Lindberg: Vanha virsi Taalainmaalta
J. Kuoppamäki: Matkamiehen virsi
L. Mårtenson: Myrskyluodon Maija
H. Ekola: Nyt kerron mä sulle mun lapseni
K. Rydman: Niin kaunis on maa
P. Laaksonen: Ota hänet vastaan
P. Laaksonen: Hyvää matkaa
Johanna Kurkela: Prinsessalle
Jenni Vartiainen: Minä ja hän
Herkät tulkinnat
Elton John: Candle in the Wind
Brahms : Lullaby
L. Cohen: Hallelujah
Opeth: Den ständiga resan
Disturbed: Already Gone (alkuperäinen Marie Fredriksson)
The Band Perry: If I Die Young
Celine Dion: Goodbye’s the Saddest Word
Silta yli synkän virran (Bridge over Troubled Water)
Amazing Grace
Virret
30 Maa on niin kaunis
338 Päivä ja hetki kerrallansa
341 Kiitos sulle, Jumalani
377 Sun haltuus, rakas Isäni
396 Käyn kohti sinua oi Herrani
490 Mä silmät luon ylös taivaaseen
503 Taivaan Isä suojan antaa
511 Tie valmis on
517 Herra kädelläsi
548 Tule kanssani Herra Jeesus
555 Oi Herra luoksein jää
600 Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan

Painotuotteet

Lahden Hautauspalvelu – painotuotteetLahden Hautauspalvelu – painotuotteet

Hautajaisiin liittyvien printtien suunnittelu tehdään yhdessä omaisten kanssa. Toteutus tapahtuu toimistollamme ilman välikäsiä, joten saamme kutsut ja ohjelmat käyttöönne pikaisellakin aikataululla.

Toteutamme toiveidenne mukaiset, yksilölliset painotuotteet. Kysy meiltä myös muita osanottomuistamisia, kootaan yhdessä tilanteeseen sopiva paketti.

Hautajaiskutsut ja kiitoskortit

alk. 4 € / kpl
sis. painetun kortin omalla tekstillä ja kirjekuoren

Hautajaisten käsiohjelma

Siunausohjelmat ja muistotilaisuuden ohjelmalehdet.
alk. 3 € / kpl
sis. ohjelman suunnittelu, painatus, toimitus Lahden alueella

Käsin tekstatut muistoadressit

Toimistollamme nähtävillä eri yhdistysten adresseja, eri kuva-aihein/muistosanoin.
20 € / kpl
sis. tekstaus ja postitus

Käsin tekstatut osanottokortit

Lämminhenkinen muistaminen tuttavalle, handmade in Lahti.
10 € / kpl
sis. tekstaus ja postitus

Valokuvaus

Lahden Hautauspalvelu – valokuvausLahden Hautauspalvelu – valokuvaus, kirkko yölläTallenna viimeisen matkan muistot. Joni Alander Photography palvelee Teitä valokuvausasioissa koko hautajaisten matkan – saattoajossa, siunaus-/saattotilaisuudessa, hautapaikalla ja muistotilaisuudessa.

Instagram: @joni.alander

Hautajaiset on mahdollista valokuvata tai tallentaa videoimalla. Asiakkaan kanssa käydään heidän toiveensa kuvauksesta läpi ennen tilaisuutta ja sovitaan yksityiskohdista. Kuvat voidaan toimittaa perinteisessä mustakantisessa valokuva-albumissa, muistitikulla tai pilvipalvelun kautta.

Siunaus- tai saattotilaisuuden valokuvaus

180 €
sis. 2 h kuvausaikaa ja noin 40 valokuvaa käsiteltynä, kuvien toimitus muistitikulla

Valokuva-albumi

60 €
Lisäkuvien teettämisestä voidaan sopia erikseen.

Kantajat

Lahden Hautauspalvelut – arkun kantajatLahden Hautauspalvelut – arkunkantajatHautaanlasku, arkun kantajat Lahden alueella

Arkun kantajien arvokas tehtävä saattaa vainaja viimeiseen leposijaansa.
Avaa pdf – Arkunkantajan ohje

Kantajina toimii 6 henkilöä, muodostaen 3 kantajaparia arkun molemmin puolin. On myös mahdollista että vainajan/arkun painon vuoksi suositellaan 8 kantajaa. Kantajat löytyvät useimmiten omasta saattoväestä ja kantajan tehtävästä on hyvä sopia jo aiemmin kyseisten henkilöiden kanssa.

Suntio ohjeistaa kantajia kappelilla/kirkolla tai kuljettajamme sairaalan kappelilla. Kantajia tarvitaan hautaan laskuun, jolloin arkku saatetaan kappelista kantaen kärryille. Arkkukärry saatetaan hautapaikalle, missä kantajat asettuvat uudelleen arkun äärelle ja arkku lasketaan hautaan. Kantajat kunnioittavat vainajaa hiljentymällä haudalle, minkä jälkeen haudalle nostetaan kansi ja asetellaan saattoväen kukat.

Arkku voidaan myös kantaen saattaa hautausautoon saatto-/siunaustilaisuuden jälkeen ja ajaa saattueena hautausmaalle/krematoriolle. Tällöin arkku varustellaan kantokahvoin.

Voimme järjestää veloituksetta kantajat veteraanin hautajaisiin Lahden alueella. Päijät-Hämeen Rauhanturvaajat Ry Sinibaretit tekevät arvokasta työtä, olemalla apuna sotiemme veteraanien hautajaisissa. Muihin tilaisuuksiin kantajat Lahden mieskuorolta hintaan 50 € / kantaja, maksu menee yhdistystoiminnan hyväksi.

Perunkirjoitus

Lahden Hautauspalvelu – perunkirjoitusPerunkirjoitus, eli ns. vainajan viimeinen veroilmoitus on tehtävä kolmen kuukauden kuluessa kuolemasta. Tarvittaessa verottajalta voi anoa lisäaikaa perukirjan toimittamiselle.

Perukirjaan luetteloidaan vainajan (sekä lesken) omaisuus sekä velat ja poistot, joihin kuuluvat mm. hautajaiskulut. Perunkirjoitusta varten on hankittava useita dokumentteja, kuten:

  • sukuselvitys vainajasta 15 ikävuodesta eteenpäin (virkatodistukset tilataan digi- ja väestötieto virastosta tai seurakunnan aluekeskusrekisteristä).
  • testamentti, avioehtosopimus, ennakkoperinnöt/lahjakirjat
  • saldotodistus pankista vainajan (ja lesken) tileistä kuolinpäivältä
  • asunto-osakkeen, kiinteistön tiedot ja arvio
  • rekisterissä olevien ajoneuvojen, moottoripyörien, peräkärryjen, veneiden ym. tiedot ja arvot
  • muut osakkeet, kuten puhelinosake tai pörssiosakkeet
  • jäsenyydet, kuten osuuskaupan
  • palveluumme kuuluu vainajan sukuselvityksen tilaaminen

Perunkirjoitusta on hyvä lähteä työstämään heti hautajaisten jälkeen. Yksi lähiomaisista toimii pesänilmoittajana ja toimittaa perunkirjoittajalle tarvittavat dokumentit. Voitte sopia tapaamisen perunkirjoittajamme Mervin kanssa ja kysyä lisää.

ASIAKIRJAPALVELU MERVI REINI-KAUKINEN

PerunkirjoituS, perinnönjako, Testamentti ja edunvalvontavaltakirja ASIAT

Mervi Reini-Kaukinen p. 044 973 1498
sähköposti mervi.reini-kaukinen@asiakirjapalvelu.fi
www.asiakirjapalvelu.fi